BELI PRODUK HIRAQ SECARA ONLINE. TIADA CAJ PENGHANTARAN!

Khamis, 11 Oktober 2012

Today is Friday!


Assalamualaikum sahabat2 ku semua..
Alhamdulillah, tq Allah kerana masih lagi aku diberi peluang utk bernafas di bumi Mu ini. Dan di pagi hari aku masih lagi di beri peluang utk menatap wajah2 org yag aku sayang. Tq Allah ;)

Jom kawan2, kita ambil peluang di hari jumaat yg penuh barakah ini utk berdoa akan kebaikan diri kita dan orang2 yg kita sayang. Kalau boleh hari2 lah kita tunai kan solat taubat, solat dhuha sebab ia salah satu cara utk membuka pintu rezeki. Jom kita amal kan doa2 ni selepas solat, minta di ampun kan segala dosa dan di jauh kan dari sifat sombong, bongkak, riyak dan segala sifat buruk yg ada. Kerana walau ada sikit sekali pun sifat sombong dan bongkak dalam hati kita ia boleh menghalang kita dpd masuk syurga.


Bila kita dah berusaha kena lah berdoa. Jangan sombong utk menadah tangan kepada Allah utk meminta apa yg kita perlukan. Malah Allah yg malu kpd hamba-Nya bila hari2 hamba-Nya meminta tapi tak di perkenan kan. Nawaitu kita ikhlas mencari rezeki utk keluarga, dan semoga Allah memudah kan segala urusan kita. 


Dan jangan lupa berdoa utk kedua ibu-bapa kita. Jika kedua nya masih hidup doa kan lah kesejahteraan nya. Jika sudah meninggal dunia, doa kan lah agar di ampun kan segala dosa mereka dan semoga roh mereka di cucuri rahmat dan di tempat kan di kalangan org yg soleh dan semoga di jauh kn dpd azab kubur. 

Kalau boleh bersedekah lah setiap hari. Antara sunnah Nabi Muhammad s.a.w ialah bersedekah pd setiap hari dan nabi berpesan agar kaum wanita memperbanyak kan sedekah. Tak semesti nye bersedekah kpd manusia, memberi makan kpd kucing2 jalanan juga di anggap sedekah. Yang penting nawaitu kerana Allah ;)

Semoga segala urusan kita di hari jumaat yg barakah ini berjalan lancar ye. ;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan